Maatschappelijke
Stage

Maatschappelijke stage (MaS).

MaS is een officieel schoolvak, net als de andere vakken. Hierbij maak je kennis met vrijwilligerswerk. MaS doe je onder verantwoordelijkheid van jouw school. Iedere leerling van zowel VMBO, HAVO en VWO moeten in totaal minimaal 30 stage uren hebben uitgevoerd. Aan het einde van je hele schoolperiode telt dit zelfs mee voor het behalen van je diploma.

Op zoek naar een Maatschappelijke Stage (MaS) die bij jou past? 

Je kunt een leuke stageplek zoeken in je eigen omgeving, bijvoorbeeld bij de plaatselijke voetbalvereniging. Via de site van Stageone Hardenberg kun je je aanmelden om bij ons te komen helpen met het geven van voetbaltraining of het organiseren van een toernooi in de vakantie.

Wat je wel altijd in de gaten moet houden, is dat alles in overleg gaat met de stagedocent. Deze bepaalt uiteindelijk of een opdracht wel of niet uitgevoerd mag worden voor school! 

Wat kun je als scholier doen?

Er zijn veel verschillende activiteiten te bedenken die uitgevoerd kunnen worden bij jouw eigen sportclub.

Enkele voorbeelden zijn:
• Organiseren of assisteren bij een 4×4 voetbaltoernooi.
• Voetbaltraining geven aan kinderen.
• Helpen met de sinterklaasviering.

Wacht niet langer en meld je bij ons aan. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@jeugdbalkbrug.nl.

Jeugd Balkbrug is een erkend leerbedrijf bij Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB is een kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport. De erkenning is verleend voor Sport-en bewegingscoördinator, trainer/coach niveau 3.