Algemeen

OVER ONS

 

Jeugd Balkbrug is een kleine voetbalvereniging en is een combinatie van v.v. Avereest (de zaterdagvereniging) en S.C. Balkbrug (de zondagvereniging). Jeugd Balkbrug speelt op zaterdag en staat bij de KNVB ingeschreven onder de naam SC Balkbrug.

Doelstelling
Jeugd Balkbrug wil ieder lid de mogelijkheid bieden optimaal te genieten van de voetbalsport, ongeacht de voetbalcapaciteiten en achtergrond. Een vereniging waar iedereen zich thuis kan voelen. Wij willen een actieve, bruisende en sportieve vereniging zijn die op basis van goede ontwikkelingsmogelijkheden voor de leden herkend wordt als een aantrekkelijke club. Het streven is om alle teams op een dusdanig niveau aan de competitie te laten deelnemen dat voldoende uitdaging biedt om beter te gaan voetballen. Door ontwikkeling van zowel het voetballend vermogen als het verenigingsgevoel willen wij bewerkstelligen dat Jeugd Balkbrug, als spil van het dorp, een vereniging is om trots op te zijn.

Jeugd Balkbrug
SC Balkbrug is opgericht in 1927 en is een zondag amateurvereniging. De club heeft 4 senioren elftallen en speelt in de clubkleuren rood/wit gestreept shirt met blauwe broek en blauwe kousen. VV Avereest is opgericht in 1993 en is een zaterdag amateurvereniging. De club heeft 5 senioren elftallen en speelt in de clubkleuren rood/wit/blauw gestreept shirt met witte broek en witte kousen. Jeugd Balkbrug is de jeugdafdeling van beide moederverenigingen. De clubkleuren zijn rood/wit gestreepte shirt met rode broek en rode kousen. De jeugd speelt op zaterdag en staat bij de KNVB ingeschreven onder de naam SC Balkbrug. 

Het sportpark de Balk is gelegen aan de Hoogeveenseweg 32 in Balkbrug. De accommodatie bestaat uit een kantine, een kleedkamercomplex, drie speelvelden (waarvan een kunstgrasveld) en een trainingsveld.