Voorlopige teamindeling seizoen 2017-2018

Beste voetballers,

Nu het seizoen er weer op zit beginnen de voorbereidingen voor het volgende seizoen alweer. Dit begint met het samenstellen van de teams voor het volgende seizoen. Ook moeten er weer trainers en leiders worden gevonden die het voor jullie mogelijk maken om elke week te voetballen.

Het samenstellen van de teams doet de technische commissie. Dat kunnen ze echter niet alleen; de trainers en leiders van de huidige teams kennen jullie immers het beste. Zij weten wat jullie kwaliteiten en ambities zijn. Tijdens een vergadering met een groot deel van de trainers en leiders is de indeling bepaald.

Bij het samenstellen van de teams zijn de kernwaarden van Jeugd Balkbrug als uitgangspunt genomen: Plezier, Respect, Eerlijkheid, Betrokkenheid, Ambitie. En omdat voetbal een teamsport is, is het uitgangspunt ook dat het teambelang BOVEN het individuele belang van de spelers gaat.

De onderstaande indeling is nog CONCEPT omdat de ervaring leert dat er de komende periode nog leden stoppen of nieuwe leden bijkomen; dat kan leiden tot aanpassingen. Voor vragen of opmerkingen over de teamindeling is de Technische Commissie van Jeugd Balkbrug aanspreekpunt.

Ook zijn we bezig geweest om invulling te vinden voor de technische staf van elk team. In de ideale situatie bestaat de technische staf van elk team uit 1 trainer, 1 leider en 1 assistent leider. Gezien de belasting voor met name trainers (2 avonden in de week, het hele seizoen door!) is er in veel gevallen behoefte aan een 2e trainer, zodat er in duo’s gewerkt kan worden. We zijn blij dat we weer veel enthousiaste en goede trainers en leiders bereid hebben gevonden om hun kennis, kunde en tijd in te zetten, zodat onze jeugd met plezier kan presteren op het veld.

In het overzicht van de trainers en leiders zijn alleen de namen opgenomen die definitief zijn. Met een aantal mensen zijn we nog in gesprek over de invulling. Er is echter nog een aantal vacatures; zowel voor leider als voor trainers. We doen dan ook een dringend beroep op oudere jeugdleden, ouders van jeugdleden en seniorleden van SCB en VVA om je aan te melden om deze vacatures in te kunnen vullen. Het geven van training of het leiden van een team is intensief maar ook dankbaar werk!

We wensen jullie allemaal een mooie zomer toe en uiteraard een sportief en succesvol seizoen 2017-2018. Zorg dat je in goede conditie aan het seizoen begint 🙂

Arjen Hekman, Hernald Baas, Martijn Oost, Richard Runhart, Harko Bols

 

Klik hier voor de voorlopige teamindeling seizoen 2017-2018.

Attachment